Suntem bucuroși să împărtășim cu voi rezultatele primelor luni de proiect Împreună pentru o viață mai bună în Castelu, prin care contribuim la îmbunătățirea modului de acordare a serviciilor publice pentru persoanele vulnerabile din comuna Castelu:

  • Am încurajat un mod de lucru structurat al echipei locale integrate de la primărie și școală: am creat o rutină de întâlniri săptămânale, am identificat 30 de familii vulnerabile și am început să aplicăm metoda managementului de caz pentru a le facilita accesul la servicii.
  • Am mobilizat autoritățile locale și județene să sprijine comunitatea vulnerabilă, prin 2 întâlniri locale și 1 județeană.
  • Am sprijinit copiii vulnerabili și familiile lor, prin:
  1. a) programe educaționale: am sprijinit 54 de copii prin educație remedială, 28 prin alfabetizare rapidă și dezvoltare personală și 98 prin educație prin sport. 14 copii au mers în tabăra Viața. 40% dintre copii au făcut progrese educaționale și 80% comportamentale (deprinderi de viață de bază). Am implicat 5 tineri cu potențial de lideri în Clubul tinerilor.
  2. b) educație pentru sănătate, igienă și creșterea copilului: au participat 67 de fete și femei unice (unele la mai multe cursuri).
  • 12 locuitori ai comunei (9 din comunitate) s-au implicat într-un Grup de Inițiativă Locală și au participat la un teambuilding de dezvoltare personală și comunitară. O femeie din comunitate a fost angajată ca femeie de serviciu în proiect.
  • Am organizat un eveniment comunitar (caravană medicală), la care au participat 117 de persoane din Castelu, reprezentanții școlii și primăriei.
  • Am documentat provocările și soluțiile de la firul ierbii și am informat autoritățile județene și centrale cu privire la modalități de sprijin pentru rezolvarea problemelor întâlnite (inclusiv prin vizite în Castelu).