Tabăra VIAȚA a fost pentru cei 14 copii de la Castelu și pentru părinții lor un pas pe cât de greu la început, pe atât de important. Toți s-au descurcat excelent! 

Pentru mulți dintre copiii de la Castelu, plecarea la Tabăra Viața a fost prima lor ieșire din comunitate, prima despărțire de părinți. A fost momentul în care au părăsit locurile cu care erau familiari și au pornit într-o aventură pe care, cu siguranță, o vor ține minte toată viața. Înainte de activitățile propriu-zise, a fost descoperirea muntelui, a pădurii, peisaje cu care unii dintre ei nu se mai întâlniseră până atunci. Copiii s-au bucurat din plin și de confortul camerelor, de cearceafurile albe și de dușurile cu apă caldă. 

După o primă zi de acomodare, a început acțiunea: s-au cățărat pe stâncă (în coardă), apoi s-au urcat în copaci asigurați cu funii de colegii de echipă, au construit adăpost din crengi și scoarță de copac, au avut parte de drumeții după apă rece de izvor și cules de afine, picnic în pădure, foc de tabără, plus muuulte activități bazate pe joc și joacă. Și-au înfrânt temerile și au avut curajul să încerce lucruri noi, au înțeles ce înseamnă puterea unei echipe și ce importantă este încrederea: și să o oferi, dar și să o primești. Întorși acasă i-am găsit fericiți de toată experiența asta și pe copii, dar mai ales pe părinți. – ne povesteöște Cristina Dan, coordonator local al proiectului Împreună pentru o viață mai bună în Castelu.